THE ULTIMATE GUIDE TO ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU

The Ultimate Guide To istiridye mantarı tohumu

The Ultimate Guide To istiridye mantarı tohumu

Blog Article

You can electronic mail the location proprietor to let them know you have been blocked. Make sure you contain Everything you were accomplishing when this site came up and the Cloudflare Ray ID uncovered at the bottom of the website page.

• Torbalara veya kaplara doldurun: Hazırladığınız karışımı sterilizasyon torbalarına veya kaplarına doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kapları kapalı bir şekilde kaynar su dolu tencerede yaklaşık 2 saat boyunca sterilize edin.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Bu zarar kompostun tamamen işlevini yitirmesi, verim kaybı veya mantarhanenin kullanım dışı kalması şeklinde bile olabilir.

Pastörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda twenty five ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

mantarın beslenmesi diğer bitkilerden çAlright farklıdır. Mantarlar kendileri için gerekli besin maddelerini bulunduğu ortamdan hazır olarak sağlamak zorundadırlar.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Malta dil okulu ile en iyi şekilde dil öğrenmek aynı zamanda yurt dışı eğitim danışmanlığı hizmetleri almak ve geniş kapsamında...

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çOkay önemlidir. İoffer bir yetiştirme ortamı için get more info Ortalama olarak 10 kg kompost içine three hundred gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertisementımı, e-posta adresimi ve Web-site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Report this page